Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Térkép Információ

Két év alatt több mint két és félmillió anonim vérvételi adatból készült el Magyarország koleszterinszint térképe. A kezdeményezés támogatói a karácsonyi túlevések időszaka előtt ezzel az eszközzel szeretnék felhívni az emberek figyelmét az ésszerű, tudatos és változatos táplálkozásra. A koleszterin térkép adatai a legnagyobb országosan működő labordiagnosztikai szolgáltató anonim vérvételi eredményeiből térinformatikai rendszer segítségével mutatja be Magyarország településeinek az ott élő különböző korcsoportok, valamint a férfiak és nők eltérő koleszterinszintjét. Láthatóvá teszi, hogy hol mekkora problémát jelent ez a népegészségügyi kockázat. A koleszterin térkép elkészülését a Flora ProActiv támogatta.

Rendszeres mozgással tartható karban a koleszterin

A nyilvánosság számára is elérhetővé vált az a közel 2,5 millió mérésből összeállított térkép, amely korcsoportokra, lakóhelyre és nemekre bontva mutatja meg a magyar lakosság átlagos összkoleszterin értékeit. Az adatokból kiderül, hogy bár közel sem állunk olyan rosszul e kérdésben, mint 20 évvel ezelőtt, a 40-65 év közötti korosztály egészségét még mindig komolyan fenyegeti a magas koleszterinszint. Egy kicsivel több testmozgással azonban sokat tehetnek az egészségükért.

0 Tovább

Mi a helyzet a koleszterinnel?

Tévhitek és rémhírek még mindig vannak a jó és a rossz koleszterinnel kapcsolatban. Ezért most egyszerűen, két percben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat. Megéri megnézni!

A videó elkészítésében szakértőként közreműködött Frányó Eszter dietetikus.

0 Tovább

A 40-65 év közötti magyarok koleszterinszintje a legmagasabb

Interjú dr. Reiber Istvánnal, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatójával

0 Tovább

Észak-dunántúli a legjobb és a legrosszabb összkoleszterin érték is Magyarországon

Nézze meg a 10 legjobb és legrosszabb helyezést elért települést!

0 Tovább

Mozogj rendszeresen!

Mozgás az alacsonyabb koleszterinszintért

0 Tovább

Facebook

Támogatók